Ad imageAd image

JEDNA JE NOVOOBOLJELA OSOBA!

Desk Diadora
Desk Diadora

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije imamo jedan novi slučaj oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o mladoj ženskoj osobi iz Vodica, koja je bliski kućni kontakt s oboljelom osobom od COVID-19 koja boravi u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Od 24. lipnja 2020. godine do danas na području naše županije zabilježeno je 33 slučaja oboljenja, oporavilo se 19 osoba, dvoje oboljelih i dalje se liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice i nisu na respiratoru, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije je trenutno 113 osoba, od kojih je 105 osoba kontakt oboljelih od COVID-19, a 8 osoba imaju određene mjere samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja. Na području PU Šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije. Od jučer je uzeto 64 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2.

Šibensko-kninska županija je do 24. lipnja bila 'corona free' županija, no pojava novih slučajeva zaraze govori nam da je virus i dalje prisutan i da trebamo biti oprezni. Zato apeliramo na građane i turiste da se pridržavaju protuepidemijskih mjera kako bi zadržali povoljnu epidemiološku situaciju na našem području. Budimo odgovorni za svoje i zdravlje naših bližnjih!


Oznake:
Podijelite ovaj članak