Zadar neiskorištenim napadom propušta pobjedu, Borac Mozzart odlazi s bodovima

Desk Diadora
Desk Diadora

U dramatičnoj utakmici 11. kola AdmiralBet ABA lige, košarkaši Borca Mozzart ostvarili su tijesnu pobjedu nad Zadrom s rezultatom 79:80. Zadnje sekunde susreta bile su ključne, gdje je Zadar, unatoč povratku iz zaostatka tijekom većeg dijela utakmice, propustio priliku za pobjedu u dramatičnoj završnici.

Utakmica je počela intenzivno, s Borcem koji je odmah pokazao agresivnost u obrani, što im je omogućilo brze kontranapade i kontinuirano povećanje vodstva. Prvi kvartal završio je s rezultatom 16:19 u korist gostiju, ali Zadar, uz pomoć Drežnjaka i Ramljaka, uspio je održati ravnotežu.

Problemi Zadra bili su vidljivi u neučinkovitosti Luke Božića u napadu i istaknutoj učinkovitosti Ronalda Segua, koji je bio nezaustavljiv s poludistance i u proigravanju suigrača. Segu je do poluvremena postigao 19 poena, a Borac je u jednom trenutku imao i deset poena prednosti. Međutim, Zadar se uspio izvući, završavajući poluvrijeme s minimalnim zaostatkom 37:40.

U trećem kvartalu, Borac je ponovno bolje krenuo, no Zadar je uspio preokrenuti i prvi put u utakmici doći do vodstva, zahvaljujući tricama Čarapića i nesportskoj pogrešci na Drežnjaku. Zadar je treću četvrtinu završio s prednošću 66:61.

U zadnjoj četvrtini Zadar nije iskoristio nekoliko prilika za povećanje vodstva, a Borac se vratio u igru tricom Britsa i aktivnijim Seguom. Tomaševićevom tricom za 75:77, Borac se ponovno vratio u vodstvo.

Dramatičan završetak utakmice došao je kada je Zadar imao loptu i 12 sekundi za pobjedu na rezultatu 79:80. Međutim, solo akcija Božića nije prošla, ostavljajući Borac Mozzart kao pobjednika ovog uzbudljivog susreta.

Iako je Zadar imao priliku za pobjedu, gostujući tim je pokazao zasluženu snagu i odlazi s važnim bodovima.



Izvor
Podijelite ovaj članak