Na Jesenskom sajmu u Gudovcu 300-tinjak izlagača, rasprodan sav izložbeni prostor

Desk Diadora
Desk Diadora

Na jubilarnom 30. Jesenskom međunarodnom bjelovarskom sajmu izlagat će 300-tinjak izlagača i Hrvatske i deset stranih država na stotinjak tisuća četvornih metara izložbene površine.
Sajamska manifestacija održava se u Gudovcu pokraj Bjelovar od petka, 8. rujna do nedjelje, 10. rujna. U sklopu Jesenskog sajma održat će i Državna stočarska izložba na kojoj će nastupiti 180 izlagača iz 15 županija sa 420 grla, 34 pasmine i 104 kolekcije. Posjetiteljima će svakako biti atraktivan i sajam OPG-ova i Eko sajam na kojemu će mali poljoprivrednici imati priliku stupiti u izravan kontakt sa svojim kupcima i obožavateljima autohtonih proizvoda. Uslijed poskupljenja energenata posebno atraktivan bit će Peti element, sajam grijanja i obnovljivih izvora energije koji se u svojoj sedmoj godini postojanja može pohvaliti titulom najvećeg u Hrvatskoj. Tu je i Drvni svijet, kao i sajam opreme za stočarstvo.

Riješena infrastruktura

Ove jeseni sa zadovoljstvom možemo konstatirati da smo riješili infrastrukturne probleme. Cesta do sajma je obnovljena i moći će se koristiti, tako da više neće biti blata i zastoja kao za vrijeme prethodnih sajmova kada su bili radovi. Usto, u funkciju smo stavili dio parkirališnih mjesta unutar sajma koji do sada nije bio dostupan, a kupili smo i jednu susjednu parcelu koju ćemo također iskoristiti za parking”, istaknuo je Zlatko Salaj, direktor Bjelovarskog sajma na tiskovnoj konferenciji u srijedu dodavši da će se tijekom sva tri dana sajma održavati atraktivna predavanja s poljoprivrednim, ali i drugim aktualnim temama.

Na 30. Državnoj stočarskoj izložbi koja se održava u organizaciji Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede bit će izloženo 420 grla od 180 izlagača uključujući komercijalne, ali i izvorne hrvatske pasmine čiju će kvalitetu ocjenjivati domaći i međunarodni suci. Ove godine zbog svinjske kuge neće biti izložbe i ocjenjivanja svinja.

Dobra prognoza

U ime suvlasnika Bjelovarskog sajma, bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak kazao je kako očekuje veliki broj posjetitelja, čemu će svakako pomoći dobra vremenska prognoza.

Gudovački sajam prilika je da se vidi pravo stanje u hrvatskoj poljoprivredi. Drago mi je što smo u suradnji s Hrvatskim cestama koje obnavljaju cestu u Gudovcu uspjeli dovršiti taj posao i omogućiti nesmetan prolaz vozila, a moram pohvaliti župana koji je u Ministarstvu poljoprivrede izlobirao izmjenu krovišta na stajama. Sada je pravo vrijeme da počnu ulaganja u modenizaciju ovog prostora”, najavio je gradonačelnik Hrebak čestitavši upravi na ulaganju u parkirališna mjesta.

Bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić čestitao je direktoru na kvalitetnim pripremama, ali i na prihvaćenim opaskama posjetitelja sajma koji su se prethodnih godina najviše žalili na nedostatak parkirališnog prostora.

Besplatan parking

Zbog dotrajalog krovišta održavanje Državne stočarske izložbe dovedeno je u pitanje, no zahvaljujući potpori Ministarstva poljoprivrede obnovit ćemo krovište na štalama pa će se ta tradicija nastaviti. Moram naglasiti i da Sajam po prvi puta u povijesti kupuje, a ne prodaje zemljište i to zaslužuje posebne pohvale. Sajam posluje pozitivno i to nam budi optimizam za daljnja ulaganja”, naglasio je župan Marušić. Cijene jednodnevnih ulaznica iznose šest eura za odrasle, odnosno četiri eura za djecu i umirovljenike, a novost je i uvođenje obiteljskih ulaznica po deset eura. Jednako toliko košta i ulaznica za sva tri sajamska dana, a novina su i ulaznice za grupne posjete studenata i đaka od po tri eura. Za djecu predškolske dobi ulaz je besplatan. Parking se ne naplaćuje.

Ovaj članak sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.



Izvor
Podijelite ovaj članak