[FOTO] Jubilarni sajam otvorila ministrica Vučković

Desk Diadora
Desk Diadora

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković u petak je svečano otvorila jubilarni 30. Jesenski međunarodni bjelovarski sajam na kojemu se ove godine okupilo više od 300 izlagača iz Hrvatske i desetak stranih država. Trodnevna sajamska manifestacija odvija se na stotinjak tisuća četvornih metara površine, a sve izložbene površine su zauzete.

Na Državnoj izložbi stoke koja se održava u organizaciji Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu i pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede bit će izloženo 400-tinjak grla od 180 hrvatskih izlagača uključujući komercijalne, ali i izvorne hrvatske pasmine čiju će kvalitetu ocjenjivati domaći i međunarodni suci.

Usto, održavaju se i manji, specijalizirani sajmovi poput sajma grijanja i obnovljivih izvora energije (Peti element), sajma opreme za stočarstvo, sajma OPG-ova, Eko sajam i Drvnog svijeta.

Ministrica Vučković naglasila je da je poljoprivreda strateška grana hrvatskog gospodarstva, te da je od 3,2 milijarde eura iz EU omotnice do sada ugovoreno 3 milijarde i 20 milijuna eura projekata, a preostale su još dvije godine za investiranje preostalog novca.

Poručila je i da je Hrvatska po povlačenju sredstava za poljoprivredu u gornjoj polovici EU zemalja, a prije nego što je i službeno otvorila sajam, najavila je nastavak ulaganja u sajamsku infrastrukturu, posebice u izložbene prostore.

 



Izvor
Podijelite ovaj članak