Cilj je biti prvi! – Klikni.news

Desk Diadora
Desk Diadora

Nogometaši Zadra krenuli su s pripremama za nastavak natjecanja u Trećoj HNL Jug. Lider prvenstva i zapravo najveći favorit, dočekao je nakon 15 utakmica jesenski dio na prvom mjestu. Momčad sa Stanova osvojila je 32 boda, prati ih Sinjski Junak s bodom zaostatka te Zagora s tri boda zaostatka. U međuvremenu sa Stanova su otišli Marko Žulj koji je otišao u Kustošiju, Josip Stojčević u Vodice, a Slavko Jović u Croatiju iz Zmijavaca. Novih lica za sada nema, ali će ih sigurno biti, kaže trener Marin Oršulić.

Marin Oršulić (trener HNK Zadar): „Smatram da je Zadar jedan od favorita za prvo mjesto, uostalom mi smo jesenski prvaci. Međutim, nije lako biti prvi, a još je teže braniti prvo mjesto. Bit će jako teško. Junak je ozbiljan konkurent, Zagora je uvijek opasna, a u Posedarju su se okrenuli mladim igračima što vidim kao pozitivan pomak. Ovo je specifična i zanimljiva liga i trebat ćemo biti na najvišoj razini kako bismo obranili prvo mjesto.“

Oršulić i sada tvrdi ono što je tvrdio na početku prvenstva da je HNK Zadar momčad za prvo mjesto i jedan od najvećih favorita.

„HNK Zadar prošlih sezona nikad nije skupio ovoliko bodova u gostima. Kod kuće dominiramo, no odigrali smo jako loše drugo poluvrijeme protiv Primorca na Stanovima i na kraju izgubili. Utakmica kao ona protiv Vodica se jednostavno dogodi. Mi smo izdominirali, imali šanse, tako da je zapravo jedini podbačaj je bio protiv Primorca iz Biograda. A što se tiče mrlja, mogu samo reći da nam je glazbeni izbor bila mrlja. To mi je žao, jer su dečki fantastični, žive Zadar i Dalmaciju. Cilj nam je biti prvi na kraju. Ja ne bježim od toga, iako neće biti lako.“

Pred Zadranima je šest tjedana priprema. Prvenstvo se nastavlja krajem veljače, a dogovorena je utakmica sa Šibenikom 21. siječnja, te početkom veljače turnir u Gabeli.



Izvor
Podijelite ovaj članak