5G U VRSIMA? MJEŠTANI VRSI TRAŽE ODGOVORE!

Desk Diadora
Desk Diadora

Posljednjih je tjedana naša telefonska linija itekako užarena. Dominiraju pozivi zabrinutih mještana iz Općine Vrsi. Muke im zadaje 5G mreža. Sumnjaju kažu, da je na području njihove Općine postavljen repetitor za 5G mrežu. Pokušali su, kažu, dobiti odgovore nadležnih, ali bezuspješno.

Isto se dogodilo i nama; do načelnika Luke Perinića, gotovo je nemoguće doći, na telefonske pozive ne odgovara, u zgradi Općine ga nema. Htjeli smo provjeriti i je li se zbog postavljanja repetitora, kako navode mještani, čak mijenjao Prostorni plan Općine.

Žale se Vršani i kako su im i načelnik i zamjenica Anita Predovan Maraš, profesionalci, a ne volonteri. Rijetkost je to u ovako malim općinama, s manje od 3000 stanovnika, da se lideri prihvate punih plaća za dužnosti načelnika i zamjenika.

No, dobro, to je njihova odluka, na koju imaju pravo, koliko god ona bila moralno upitna. No, ono na što baš i nemaju apsolutno pravo jest uz postojeću dužnost imati u vlasništvu – firmu! E upravo je to slučaj sa zamjenicom načelnika Anitom Predovan Maraš.

Njezinom je suprugu, kažu Vršani, pogodovani prilikom otvaranja ugostiteljskog objekta na mjesnoj plaži.

Svi ti navodi nemaju veze sa zdravim razumom niti s istinom i stoga Vas molim da ubuduće prije bilo kakvih upita provjerite istinitost i vjerodostojnost istih“, šturo nam je putem elektroničke pošte odgovorio načelnik Perinić. Pa upravo smo to i pokušali; utvrditi vjerodostojnost, dobiti dokaze koji će pobiti navode mještana, koji će demantirati njihove tvrdnje i ublažiti njihove strahove.

No, načelnik nam ih nije ponudio.

Svi ti navodi nemaju veze sa zdravim razumom“ nikako nije kvalitetan i argumentiran demanti. 

Podijelite ovaj članak